top of page
Search
  • Elise Oittinen

Toisenlainen evankeliumi


Mielessäni on viime aikoina kaikunut apostoli Paavalin sanat kirjeessään galattalaisille kun katselen, mitä ympärilläni tapahtuu:


”Julistipa kuka tahansa teille evankeliumia, joka on vastoin meidän julistamaamme – vaikkapa me itse tai vaikka taivaan enkeli – hän olkoon kirottu. Toistan sen, minkä olen ennenkin sanonut: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä minkä olette saaneet, hän olkoon kirottu.”


Galatian seurakunnassa oli noussut oppi, jonka mukaan uskovan tulisi noudattaa juutalaista laikia eikä Uskon kautta vanhurskautuminen riittänyt. Paavali tuomitsi tällaisen opin jyrkästi ja sanoi sen julistajia jopa kirotuiksi. Pelastuksen ehto oli vain ja ainoastaan usko Jeesukseen Paavalin opin mukaan. Hän kiivaili sen edestä ja halusi varmistaa, että lakioppi ei leviäisi uskovissa.

Paavalin sanat ovat hyvin ajankohtaisia tänäänkin. Nykyään törmää jatkuvasti ihmisiin jotka julistavat lain evankeliumia. Heidän hampaissaan on yleensä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Ihmisiltä vaaditaan näiden harhaopettajien laintulkinnan noudattamista ja sen kautta toisenlaisen evankeliumin palvelijaksi joutumista. Ihmiset julistavat niin suureen ääneen lakia, että uskonvanhurskaus hukkuu siihen meteliin. He erottelevat ihmiset puhtaisiin ja saastaisiin näkemättä hirttä omassa silmässään. He sanovat yksityiskohtaisesti ne asiat, jotka pitävät syntinä toisten elämässä tekemättä parannusta omista synneistään. Näin he saavat maineen toisenlaisen evankeliumin kannattajien keskuudessa väkevinä Jumalan miehinä tai naisina. Tosiasiassa he eivät ole Jumalan palvelijoita vaan julistavat farisealaisuutta. Seurakuntien paimenet eivät tartu asiaan, koska ovat niin sivistyneitä ja haluavat säilyttää rauhan seurakunnassa. Tällaisesta jo Paavali sai Pietarin kiinni aikoinaan.

Minulle ei ole annettu muuta sanomaa julistettavaksi kuin sanoma Jumalan pojasta, joka kuoli kaikkien ihmisten edestä, ettei yksikään, joka häneen uskoo hukkuisi… Jeesus haluaa olla tänään yhteydessä kaikkiin ihmisiin ja kutsuu meitä luoksensa. Hänen kauttaan meillä on pääsy Jumalan yhteyteen ja vihdoin taivaaseen hänen luo. Jokainen voi sen saavuttaa uskomalla Jeesukseen.

Nyt on aika sanoa jotain ääneen. Tai ei - en sitä sano, kun apostoli Paavali sen sanoi jo niin osuvasti 2000 vuotta sitten :”Julistipa kuka tahansa teille evankeliumia, joka on vastoin meidän julistamaamme – vaikkapa me itse tai vaikka taivaan enkeli – hän olkoon kirottu.”


Paavalin vanhurskautusopista voi lukea lisää erityisesti hänen kirjeestään roomalaisille, koska siihen hän on kiteyttänyt oppinsa ja sen puolustuksesta kirjeessään galattalaisille.

182 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page